Истанбул е на нокти - финалът на Евролигата е Фенербахче-Олимпиакос (ВИДЕО)

снимка: Habardar

Финалът на тазгодишното издание на Евролигата по баскет ще е изцяло балкански. До заветния мач в най-сулния турнир на Стария континент достигна първо Олимпиакос след изненадващ успех над ЦСКА (Москва), а името на втория финалист е Фенербахче. 

Взривоопасният сблъсък ще е в неделя вечер.

Турците не оставиха шансове на Реал Мадрид и след 84:75 и имат огромен шанс да триумфират с титлата пред собствена публика, защото "Файнъл Фор" се провежда в истанбул през наистина екзалтирана публика. 

Турците поеха инициативата от самото начало и през целия мач диктуваха темпото. В нито един момент победата им не изглеждаше застрашена, а категорично в полза на това твърдение говори фактът, че испанците в нито един момент не стигнаха до преднина в този мач. 

Всъщност, баскетболистите на Реал успяха едва един-единствен път да изравнят резултата и това беше в първата минута на двубоя за 2:2, пише Гонг. След това постепенно и методично Фенербахче трупаше преднина, като най-голяма тя беше в края на третата и началото на четвъртата част - 15 точки. 

Едва в заключителните моменти на схватката мадридчани намалиха изоставането си до шест точки, но нямаха нито сили, нито адекватни възможности за обрат и отпадат на полуфиналите. "Фенерите" пък ще спорят за титлата в неделя. 

Иначе двамата най-резултатни баскетболисти в този мач бяха от Реал. Серхио Йуй завърши с 28 точки и 8 асистенции, а Джейси Каръл добави други 21 точки. Но усилията на двамата не бяха достатъчно добре подкрепени от съотборниците им и загубата беше налице. 

За Фенербахче цели четирима играчи завършиха с двуцифрен точков актив, като Екпе Удох беше близо дори до трипъл-дабъл. Той завърши с 18 точки, 12 борби и 8 асистенции. Богдан Богданович добави 14, Никола Калинич 12 и Ян Весели също наниза 12 точки за победата на турския колос.