САЩ надигра Литва и се класира за финала

снимка: fibaeurope.com

САЩ се класира за финала на световното първенство по баскетбол при мъжете в Испания. Световният шампион надигра категорично Литва с 96:68 и ще защитава титлата си срещу победителя от двубоя между Сърбия и Франция.

Джеймс Хардън реализира 16 точки в третия период и има основна заслуга за успеха на американския отбор. Кайри Ървинг беше най-резултатен с 18 точки за победителите, а неговият съотборник Клей Томпсън добави още 16 точки за категоричния успех.

Двубоят срещу Литва напомняше на този срещу Словения преди няколко, когато САЩ игра изключително силно през вторите 20 минути. Във втория период на срещата американският отбор спечели аванс с 10 точки, но литовците не позволиха преднината да се увеличи и първата половина от двубоя завърши при резултат 43:35 в полза на САЩ.

В самото начало на третата четвърт олимпийският шампион направи силна серия от 18:2 и рано реши крайния победител в повторението на полуфинала от световното първенство през 2010 година.

Мачът между двата състава и тогава се игра на 11 септември. Американците реализираха общо девет тройки, докато литовците бяха точни от далечна дистанция само два пъти.

За Литва най-резултатни с по 15 точки бяха Миндаугас Кузминскас и Йонас Валанчиунас. На второ поредно световно първенство САЩ достига до мача за титлата, докато Литва също за втори пореден път ще играе в малкия финал на шампионата.