САЩ на 1/2-финал след погром над Словения

снимка: fiba.com

Отборът на САЩ очаквано се класира за полуфиналите на Световното първенство по баскетбол, след като размаза Словения със 119:76.

Американците ще играят утре на полуфинал с отбора на Литва, който отстрани Турция. Мачът е повторение на полуфинала от Световното първенство през 2010 година, когато САЩ спечели с 89:74 по пътя към титлата.

Срещата на американските професионалисти със словенците загуби интрига в ранните етапи на второто полувреме. Клай Томпсън вкара 20 точки за САЩ, като направи и три успешни стрелби от зоната за три точки.

Винаги енергичният Кенет Фарийд добави 14 точки и 10 борби. Антъни Дейвис както обикновено на това първенство поддържа добро ниво и завърши с 13 точки и 11 борби под кошовете.

Словения беше водена от своя пойнт-гард и играч на Финикс Горан Драгич, който завърши с 13 точки.

Тази среща бе най-резултатната за САЩ и третата, в която американците бележат повече от 100 точки на световни първенства.

В един момент словенците просто нямаха сили да се противопоставят повече, а до почивката вкараха 42 точки, отстъпвайки със 7 точки. Това се оказа и най-малката разлика в полза на САЩ в мача, посочва БТА.

През второто полувреме авансът на американците стигна до 22 точки - в края на третата част, а до края на срещата набъбна до 45, преди да се оформи крайното 119:76.