Гневни фенове на Оклахома Сити горят екипи на предателя Дюрант (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Фенове на Оклахома Сити Тъндър масово горят фланелки на "предателя" Кевин Дюрант, който реши да напусне клуба и стана баскетболист на Голдън Стейт Уориърс.

Научавайки за решението на крилото, запалянковците на Тъндър се надпреварват да палят екипи с името на дългогодишния лидер на отбора и да публикуват това в социалните мрежи. 27-годишният баскетболист вчера написа в Туитър, че ще подпише двегодишен контракт с "воините" по схемата "1+1". Дюрант отдавна анонсира намерението си да стане свободен агент и интересът към него бе огромен.

Той обсъждаше освен нов контракт с Оклахома Сити Тъндър, така и най-различни оферти. Преговорите се провеждаха в Ню Йорк и на 1 юли Дюрант се срещна с представители на Голдън Стейт и Лос Анджелис Клипърс, на 2 юли - със Сан Антонио Спърс и Бостън Селтикс, на 3 юли - с Маями Хийт.

Най-сериозните предложения дойдоха от Уориърс и Клипърс. Клубът от Лос Анджелис предложи на нападателя да сформира "голяма четворка" с Крис Пол, Блейк Грифин и ДеАндре Джордан. Последните двама дори присъстваха на срещата с Дюрант в опит да го убедят да отиде при тях. Голдън Стейт пък включи в преговорите 78-годишната легенда на Лос Анджелис Лейкърс Джери Уест, който в момента е член на управата на "воините".

Уест убеждаваше по телефона Дюрант да подпише контракт с вицешампиона на НБА. В същото време хората от обкръжението на спортиста твърдяха, че той ще остане в Оклахома Сити, на първо място заради това, че предложението на Тъндър е най-добро от финансова гледна точка. Кевин Дюрант бе избран за най-полезен играч в НБА за 2014 г.