Голдън Стейт разпиля Кливланд и изравни серията (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Голдън Стейт Уориърс съхрани шансовете си за титлата в Националната баскетболна асоциация, след като тази нощ се наложи при визитата си на Кливланд Кавалиърс със 103:82 и по този начин изравни резултата в серията на 2:2 победи.

Кливланд поведе в самото начало на двубоя, но след това домакините отстъпиха инициатива на Уориърс, посочва ТВ7. Малко след началото на втората четвърт преднината на гостите стана двуцифрена след тройка на Томпсън – 38:28, като до края на първото полувреме баскетболистите на Голдън Стейт съхраниха преднината си оттегляйки се на почивката с аванс от 12 т.

В третата част "кавалерите" бяха по-концентрирани в завършващата фаза, а в самия край Мозгов и Джеймс се разписаха и стопиха разликата в резултата до само шест точки – 70:76.

В началото на последната четвърт Голдън Стейт отново поеха инициативата. Гостите демонстрираха отлична защита, а в нападение Къри и Игуидала бяха безпощадни от средно и далечно разстояние и след серия от 26:9 подсигуриха крайния успех със 103:82.