С трипъл-дабъл Крал ЛеБрон извиси "кавалерите" над Голдън Стейт (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

"Кливлънд кавалиърс" изравни резултата във финала в НБА след победа с 95:93 срещу "Голдън стейт уориърс". Както и в първия мач, зрителите видяха продължения, но този път изходът беше с обратен знак.

Звездата на "Кливлънд" Леброн Джеймс се представи впечатляващо , като за пети път в мач от финалите в НБА завърши с трипъл-дабъл . Той направи 39 точки, 16 борби и 11 асистенции. Това беше и 56-ият плейофен двубой, в който Джеймс прави поне 30 точки, пет борби и пет асистенции, което го поставя на първо място по тези показатели.

Проблем за "Уориърс" се оказа стрелбата от зоната за три точки при едва 22.9% успеваемост. Шампионът от Западната конференция успя да направи късен обрат, след като 3:14 минути преди края изоставаше с 11 точки при 72:83.

Стеф Къри изравни резултата 7,2 сек преди сирената. По време на тази серия (4:15 точки) "Кливлънд" не успя да вкара нито един кош от игра. В края на продължението Матю Делаведова вкара два наказателни удара, а след това Айман Шумпърт направи добра защита, за да се стигне до победата на "Кливлънд".

Клей Томпсън стана най-резултатен за "Голдън стейт" с 34 точки. Резултатът във финала е 1:1 победи, а серията се пренася в Кливлънд за третия мач на 9 юни, посочва "Дневник".