Атланта срещу Вашингтон на 1/2-финал в НБА

снимка: БТА/AP

"Aтланта Хоукс" спечели убедителна победа със 111:87 при гостуването на "Бруклин нетс" и се класира за полуфиналите в плейофите на Източната конференция в НБА. "Ястребите" затвориха серията с 4:2 победи, а в следващия кръг ще се изправят срещу "Вашингтон уизърдс", който по-рано елиминира "Торонто раптърс" с 4:0. 

"Атланта" за първи път от началото на серията с "Бруклин" показа лицето си от редовния сезон, когато завърши с най-добрите показатели на изток. Отборът, воден от треньора на годината Майк Бюденхолцер, изигра две страхотни четвърти, с които си осигури категоричния успех - първата, спечелена с 36:23, и третата, спечелена с 41:21.  

Гостите контролираха мача от самото начало, а в един момент авансът им достигна 28 точки. В последната част домакините успяха да го съкратят минимално, но не и да застрашат по някакъв начин класирането на съперника им в следващия кръг. 

Пол Милсап беше най-резултатен за "Атланта" с 25 точки, към които добави девет борби и шест асистенции. Кайл Корвър завърши с 20 точки, включително шест тройки от десет опита, осем борби, четири асистенции и три откраднати топки. Демар Керъл също отбеляза 20 точки, а Ал Хорфорд вкара 18.

Джеф Тийг не отбеляза нито една точка, но направи 13 асистенции за 23 минути. За "Бруклин" Брук Лопес вкара 19 точки, а Дерон Уилямс добави 13. 

"Атланта" ще бъде домакин в първите два мача на полуфиналната серия с "Вашингтон". Те ще са на 3 и 5 май. Следващите два са в столицата на 9 и 11 май. В другия полуфинал на изток "Кливлънд кавалиърс" посреща "Чикаго булс". 

На запад "Голдън Стейт Уоириърс" се изправя срещу "Мемфис гризлис", а "Хюстън рокетс" очаква победителя от сблъсъка между "Сан Антонио спърс" и "Лос Анджелис клипърс", които тази нощ ще играят седми мач.

Източник: "Дневник"