Голдън Стейт затвори серията срещу Ню Орлиънс

снимка: БТА/AP

Стивън Къри отбеляза 39 точки за победата на Голдън Стейт със 109:98 над Ню Орлиънс, с което Уориърс затвориха серията от Западната конференция на Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА) в четвъртия мач. Къри добави осем спечелени борби и девет асистенции за категоричния успех. Клей Томпсън завърши мача с 26 точки за отбора на Голдън Стейт, който е с най-добър актив от редовния сезон в НБА.

В следващия рунд на плейофите Уориърс отново са домакини в първите два мача, а съперник ще бъде победителят от двойката между Портланд и Мемфис. Гризлитата водят с 3:0 успеха. Дреймънд Грийн завърши с 22 точки и десет спечелени борби за Голдън Стейт, чиято преднина от 67:53 на почивката беше увеличена до 24 точки в развитие на второто полувреме на мача. Домакините от Ню Орлиънс успяха да намалят пасива си и да се доближат до Уориърс в заключителните секунди на четвъртата част, но времето беше недостатъчно и Пеликанс се разделиха с плейофите. За тях 36 точки и 11 спечелени борби записа Антъни Дейвис.

Голдън Стейт изигра много силен мач, след като баскетболистите на Уориърс стреляха при 50.6 процента от игра, включително 13 от 24 точни хвърляния от зоната за три точки. Къри допринесе с 6 тройки от 8 опита. Марк Гасол отбеляза 25 точки за Мемфис при победата със 115:109 срещу Портланд в мач номер три от серията. Кортни Лий добави 20 точки за успеха на Мемфис, а Майк Конли се отчете с 14 преди да напусне в края на третата част след удар в лицето от страна на съперников играч.

Това е и втората контузия за пойтгард на Мемфис по време на плейофите, след като Бено Удрих изкълчи глезена на десния си крак. Джерид Бейлис вкара кош със сирената за победа на Милуоки с 92:90 над Чикаго, с което Бъкс спечелиха мач номер три в серията и намалиха пасива си до 1:3 победи срещу загуби. Мач номер пет обаче е в Чикаго. Бруук Лопес се отчете с "дабъл-дабъл" при 22 точки и 13 спечелени борби при победата на Бруклин с 91:83 срещу Атланта. Тадеус Йънг направи същото с 18 пункта и 11 борби, а Нетс намалиха изоставането си до 1:2 победи срещу загуби в плейофната серия. Те са домакини и в следващата среща.