Торонто загуби две секунди преди края, шампионът смаза Юта в НБА (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Тайрик Евънс донесе драматична победа на своя Ню Орлиънс, след като вкара за 95:93 по-малко от две секунди преди края на гостуването на Торонто в мач от Националната баскетболна асоциация.

Евънс, който спечели наградата за "Новобранец на сезона" през 2010 година, записа 26 точки за успеха, включително и победния кош. Приносът му за успеха бе ключов, особено с оглед на факта, че двамата лидери на Пеликанс - Антъни Дейвис и Джру Холидей, пропуснаха втори пореден мач заради травми.

Двубоят в "Еър Кенада Сентър" премина през големи обрати. Гостите поведоха с 14 точки на почивката, но много силна серия на домакините от Торонто в трета част (35:14) им позволи на свой ред да поведат със 7 точки.

4130606

Все пак в заключителните 12 минути гостите стигнаха до победата, благодарение на добрата игра на Евънс и на центъра Алексис Ажинса.

Французинът добави 22 точки, въпреки че започна мача от пейката. За Торонто най-полезен беше Демар Дероузън, който вкара 22 точки, посочва БТА. Това обаче на помогна на Раптърс да избегне седмото си поражение в последните 10 мача.

В класирането на Запад отборът на Ню Орлиънс е на девето място с актив от 20 победа и 20 загуби, докато Торонто е трети на Изток с 24 успеха и 14 поражения.

Със същия актив като Ню Орлиънс е и тимът на Оклахома Сити, който победи като гост Орландо със 127:99. Възпитаниците на Скот Брукс вкараха рекордните в историята на клуба 79 точки през първото полувреме. Най-добър за победителите беше Кевин Дюрант.

Актуалният носител на приза за "Най-полезен играч" в НБА вкара 21 точки, взе 11 борби и направи 8 асистенции, въпреки че остана едва 27 минути на полето. Още шестима негови съотборници добавиха по поне 10 точки, а всичко в срещата се реши още преди почивката, която дойде при аванс от 34 точки за Оклахома.

За Орландо на ниво бяха единствено младите звезди Виктор Оладипо, Елфрид Пейтън и Никола Вучевич, които вкараха съответно 23, 19 и 16 точки.

В последната среща от снощи шампионът Сан Антонио постигна лесна победа над Юта с 89:69. Пред собствена публика играчите на Грег Попович изглеждаха пределно мотивирани и това си пролича особено ясно през първото полувреме, което приключи при резултат 43:27.

За успеха, който беше трети пореден за Сан Антонио, най-полезен беше Тиаго Сплитер с 14 точки. Дабъл-дабъл от 12 точки и 11 борби направи другият център на Спърс Аарън Бейнс. За Юта Руди Гобер вкара 13, а Гордън Хейуърд добави 10 точки.