Бостън Селтикс спечели битката с "вълшебниците" (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Раджон Рондо вкара 13 точки, овладя 13 борби и направи 11 асистенции, което помогна много за победата на Бостън над гостуващия Вашингтон със 101:93 в мач от редовния сезон в НБА. За Рондо това бе 21-ви трипъл-дабъл в кариерата му.

Домакините започнаха много активно срещата и на полувремето авансът им бе цели 17 точки. Играта на столичани пък въобще не вървеше и в първите 24 минути те вкараха скромните 36 точки. Тенденцията се запази и през третия период, като в един момент разликата между двата отбора достигна 25 точки. Последната четвърт обаче премина под диктовката на Вашингтон, като гостите свалиха изоставането си до едва 1 точка.

45 секунди преди финалната сирена Пол Пиърс, който прекара първите 15 години от кариерата си с екипа на Селтикс, можеше да направи обрата пълен, но стреля неточно от чиста позиция от зоната за три точки. Успехът бе трети пореден за Бостън, като с него възпитаниците на Брад Стивънс вече са с актив от 7 победи и 11 загуби и се намират на десето място в Източната конференция. С най-много точки за победата допринесе Джеф Грийн, който вкара 25, а 21 добави Маркъс Торнтън. След загубата пък Вашингтон изпусна първото място в Югоизточната дивизия, но столичани все още са трети в цялата Източна конференция с 13 успеха и 6 поражения.

Първата позиция в дивизията на Вашингтон бе отнета от Алтанта. Във "Филипс Арена" домакините завоюваха шестия си пореден успех, надигравайки Денвър с 96:84 и излязоха втори на Изток с 13 победи и 6 загуби.

Най-резултатен за победата беше Пол Милсап с 23 точки. Кайл Корвър добави 15, а Ал Хорфорд и Демар Керъл приключиха с по 11. Бившият играч на Лукойл Академик Перо Антич вкара 7 точки и взе 6 борби за 15 минути на игрището. За Денвър Уилсън Чандлър вкара рекордните си за сезона 29 точки, но това се оказа недостатъчно. Руският център Тимофей Мозгов прибави 14 за гостите, като хвана и 11 борби, но играчите на Браян Шоу допуснаха 11-о поражение за сезона.

Пред почти 19 000 зрители в "Стейпълс Сентър" в Лос Анджелис, домакините от Лейкърс претърпяха трети пореден неуспех, отсъпвайки на Ню Орлиънс с 87:104.

За победата на гостите от Луизиана Антъни Дейвис и Джрю Холидей вкараха общо 45 точки. Райън Андерсън добави дабъл-дабъл от 11 точки и 10 борби за успеха на Пеликанс, които вече са с 9 победи и 10 загуби и са на десето място в Западната конференция.

За Лейкърс, който е последен в Тихоокенската дивизия, Коби Брайънт вкара 14 точки, но стрелбата му въобще не бе на ниво. Лидерът на "езерняците" бе точен в 6 от 18-те си шута, а пропусна и всичките си 5 стрелби от тройката. Въпреки това, Брайънт се нуждае от още само 63 точки, за да задмине Майкъл Джордън във вечната класация по отбелязани точки и да го измести от третата позиция.

Снощният двубой ще се запомни и с това, че тежкото крило на домакините Карлос Буузър започна като резерва. Това сложи край на серията му от 588 поредни старта като титуляр - серия, започнала на 14 март 2006 година.