Маями и Сан Антонио са на финал в конференциите си

галерия:

снимка: БТА/AP

Шампионите от Маями Хийт победиха Бруклин Нетс с 96:94 точки и се класира за финала в Източната конференция на НБА за четвърта поредна година. "Горещите" спечелиха серията с 4:1 успеха. На финала Маями ще играе с победителя от серията между Индиана и Вашингтон.

ЛеБрон Джеймс завърши с 29 точки и 9 борби за победителите. Дуейн Уейд реализира 28 точки, от които 20 през първото полувреме, а Крис Бош се отличи с 16 точки. За Бруклин Джо Джонсън наниза 34 точки, към които добави и 7 борби. Пол Пиърс вкара 19 точки, а Дерон Уилямс завърши със 17 точки.

В последните три минути Маями преодоля пасив от 8 точки, за да стигне до успеха. С тройка на Рей Алън 32 секунди преди края Маями поведе с 93:91, а след това вкара и два наказателни удара.

В Западната конференция Сан Антонио Спърс се класира за финала също след 4:1 победи срещу Портлънд Трейл Блейзърс. "Шпорите" спечелиха петия мач от серията със 104:82 точки. На финала Сан Антонио ще играе с победителя от мача между Оклахома Сити и Лос Анджелис Клипърс.

Дани Грийн и Кауай Ленард вкараха по 22 точки за победителите, обаче голямата звезда на Спърс Тони Паркър получи контузия. Французинът напусна игра в началото на втората част заради травма в задната част на бедрото. Пати Милс се отличи с 18 точки, а Тим Дънкан добави 16 точки и 8 борби. ЛаМаркъс Олдридж завърши с 21 точки и 10 борби за Портлънд, а Деймиън Лилард добави 17 точки и 10 асистенции.