Рой Хибърт се събуди и донесе успех на Индиана

галерия:

снимка: БТА/AP

Пред своя публика Индиана Пейсърс успя да надвие Вашингтон Уизърдс с 86:82 в мач от плейофите на Националната баскетболна асоциация и по този начин изравни серията на 1:1 победи.

Центърът на "пешеходците" Рой Хибърт избухна и вкара 28 точки, което е само с една точка по-малко от всичките му досега в предишните седем мача, които изигра за Индиана. Той бе подпомаган от Джордж Хил, Ланс Стивънсън и Пол Джордж, които завършиха съответно с 14, 12 и 11 пункта. За "вълшебниците" най-силно се представи Марсин Гортат със своите 21 точки, а гардът Брадли Бийл добави 17.

Мачът бе равностоен и домакините го измъкнаха в последните минути. Пейсърс изигра солидна първа четвърт, в средата на която поведе с 15:7, но в крайна сметка частта завърши при равенство от 23:23. Двата отбора често сменяха водачеството си и до края на срещата разликата, в полза на който и да е от тимовете, бе едва 6 точки. В решителните минути на двубоя Индиана взе лидерската позиция при 78:77 и не я изпусна до края за финалното 86:82. Няколко важни пропуска на Вашингтон от тройката също спомогнаха за победата на домакините.

Интересно е, че Уизърдс губят за първи път мач далеч от дома от началото на плейофите. Тимът от столицата спечели и трите си визити на Чикаго Булс в предишния плейофен кръг и отстрани отбора от "ветровития град" с 4:1 победи, като единствения им загубен мач от серията бе във Вашингтон.

Следващият мач между Пейсърс и Уизърдс е в петък (на 9 май) отново в Индиана.

В другата среща от снощи Оклахома Сити Тъндър надигра категорично Лос Анджелис Клипърс със 112:101 и също изравни победите в серията на по една.

Домакините не оставиха никакви съмнения в превъзходството и водеха почти през цялото време. В отделни епизоди гостите успяваха да се доближат в резултата, като дори повеждаха с по 1-2 точки, но в края на втората четвърт Оклахома пое инициативата и до края на двубоя не изпусна контрол върху мача. Преднината на "гръмотевиците" достигаше и до 20 точки, но в крайна сметка завърши при крайното 112:101.

Кевин Дюрант и Ръсел Уестбруук бяха над всички в този мач. Уестбруук отбеляза 31 точки, добави 10 борби и 10 асистенции към своя актив, оформяйки своя трети трипъл-дабъл от началото на плейофите. Дюрант остана на косъм от същото постижение. Звездата на Тъндър наниза 32 точки, прибра 12 борби и направи 9 асистенции.

При Клипърс цели шестима завършиха с двуцифрен точков актив, но лидерът на отбора Блейк Грифин игра слабо за стандартите си и се отчете с едва 15 точки. За баскетболистите от Ел Ей най-резултатен бе Джей Джей Редик с 18 пункта, а Крис Пол добави 17 плюс 11 асистенции.

Третият мач от серията между двата отбора ще се проведе също в петък (на 9 май), като домакин ще е отново Оклахома Сити.