Атланта отново надигра слабата Индиана

галерия:

снимка: БТА/AP

Атланта Хоукс поведе на Индиана Пейсърс с 2:1 победи в осминафиналната плейофна серия в Националната баскетболна асоциация. Домакините надиграха своя съперник с 98:85, като водиха почти през цялото време на мача.

Най-резултатен в мача бе гардът на "ястребите" Джеф Тийг, който вкара 22 точки и добави 10 асистенции. Кайл Корвър добави 20 пункта за победителите, а ДеМар Керъл се отчете с 18. За отбора на гостите най-добре се представи Ланс Стивънсън със своите 21 точки и 13 спечелени топки, а резервата Луис Скола прибави 17.

Развръзката в серията може да се смята за огромна изненада, тъй като Атланта е единственият отбор от всички 16 участника в плейофите, който завърши редовния сезон с негативен баланс (38 победи и 44 загуби) и общо взето е считан за аутсайдер.

Следващият четвърти двубой е утре (на 26 април) в Индиана и до голяма степен ще определи дали шампионите от Източната конференция ще се върнат в битката за място на 1/4-финалите или ще се простят отрано с надеждите си за титлата.

Подобна е съдбата и на друг от фаворитите - Оклахома Сити Тъндър. Вторите на Запад също изостават с 1:2 победи в своята серия, след като претърпяха драматично поражение от Мемфис Гризлис с 98:95. Мачът завърши наравно в редовното време, но нервите на домакините от Мемфис се оказаха по-здрави в продължението на срещата.

Загубата за "гръмотевиците" дойде, въпреки че Кевин Дюрант и Ръсел Уестбрук нанизаха по 30 точки. Проблемът на Оклахома дойде от там, че само още един от играчите им завърши с двуцифрен актив (Серж Ибака с 12 пункта).

За победителите пък цели шестима играчи завършиха с повече от 10 точки. Именно силната отборна игра им донесе успеха в мача, а най-резултатен от Мемфис бе Майк Конли.

В събота в Оклахома е мач номер четири и домакините със сигурност ще дадат всичко от себе си, за да изравнят серията.

Последният двубой от снощи изправи Лос Анджелис Клипър срещу Голдън Стейт Уориърс. Домакините от Града на ангелите измъкнаха мача с 98:96 и поведоха с 2:1 победи.

Мачът завърши много драматично, тъй като "войните" имаха последното нападение и в него Стеф Къри опита стрелба от тройката и откровено бе фаулиран, но сигнал от съдията не прозвуча. При евентуалното изпълнение на 3 наказателни удара гардът на гостите можеше спокойно да отмъкне победата за своя Голдън Стейт.

Отново над всички бе Блейк Грифин, който се отчете с 32 точки, а в трите плейофни мача дотук има общо 83. ДеАндре Джордан записа удивителните 22 борби за Клипърс, вкарвайки и 14 точки, а гардът Крис Пол отбеляза 15.

"Войните" имаха своя точков лидер в лицето на Клей Томпсън, който завърши с 26, докато звездата на тима Стеф Къри добави 16 точки и направи 15 асистенции.

Четвъртият сблъсък между Клипърс и Уориърс е в неделя отново с Лос Анджелис, а гостите от Голдън Стейт ще направят каквото могат, за да измъкнат мач далеч от дома. Блейк Грифин и компания взеха досегашните си две срещи пред родна публика, а трети пореден успех ще ги доближи неимоверно много до четвъртфиналите.