Везенков: Не съм готов за НБА, там е друг свят

снимка: bTV

Българският баскетболист Александър Везенков се завърна на родна земя, след като прекара известно време в САЩ, където му бяха проведени функционални изследвания и започна подготовката си за новия сезон.

„Чувствам се прекрасно, прекарах един месец в САЩ. Там ми помогнаха да изградя някаква база и да започна да работя малко по-професионално, от колкото сега. Сега ще си почина малко и след 5-6 дни започвам усилена подготовка,” каза Везенков.

„Първите 2-3 дни бяха само тестове, за какво да работя повече, но вече се чувствам по-добре и психологически и физически за подготовката с Барселона.

„Моят агент ме посъветвад а отида в САЩ. Имах свободно време, поради липсата на мачове на националния отбор и реших да го направя.

„Барселона е голяма стъпка в моята кариера. Ще се боря постоянно за мястото си. Трябва да се уча всеки ден и да покажа, че мога да се справя на най-високото ниво.

„Още не се чувствам готов за НБА, там е друг свят. За момента Барсеолна е добра стъпка за мен и развитието ми.

„Обстоятелствата в Барселона са прекрасни. Дават шансове на младите състезатели за изява. Мисля, че това е правилното място,” сподели още баскетболистът, цитиран от bTV.