Черно море детронира Левски

снимка: БТА

Черно море Порт Варна отстрани шампиона по баскетбол за мъже Левски, след като спечели четвъртфиналната серия с 2:0 победи.

Варненци надделяха със 77:68 точки в зала ”Универсиада”. Гостите имаха тотална доминация през първото полувреме и се оттеглиха с 14 точки аванс на почивката - 44:30. ”Сините” изиграха силна трета част и минута преди нейния край резултатът беше равен – 55:55. ”Моряците” отново вдигнаха оборитете в края на мача и стигнаха до победата със 77:68.

Асен Великов и Милош Коматина бяха най-резултатни за победителите с по 16 точки. Павел Иванов се отчете с  27 за Левски.

На полуфиналите Черно море ще срещне Лукойл Академик. Серията е до 3 победи от 5 мача.

”Студентите” стигнаха до полуфинал, след като в петък надиграха убедително Черноморец  със 124:57 във втория мач, а преди това спечелиха и първия със 119:51.

Ямбол и Балкан си размениха по една победа и ще определят крайния победител в четвъртфиналната серия в трети мач. Ямбол победи като домакин ботевградчани със 78:75 във втория мач в събота. Решителната трета среща е 5 май в Ботевград.  

Рилски спортист стигна до успех срещу Берое с 94:86 в първата среща от четвъртфиналите в плейофите. Вторият мач в Стара Загора е в понеделник.