Балкан започна подготовка

снимка: Facebook

Отборът на Балкан започна подготовка за новия сезон. На първото занимание присъстваха всички баскетболисти, които вече имат подписани договори с клуба, с изключение на Павел Маринов, на когото е дадена почивка, както и на Станимир Маринов, който е в националния отбор.

На днешното първо занимание бяха Иван Лилов, Мартин Маринов, Тенчо Тенчев и Велислав Гълъбов от миналогодишния състав, новите попълнения - сърбите Педжа Стаменкович и Милан Милованович и черногорецът Вукота Павич, Николай Маринов, доскорошният юноша на Балкан Радослав Кочев и настоящият юноша Кристиян Кръстев, предава botevgrad.com.

Първото занимание започна с провеждането на тестове от новия кондиционен треньор Йоргос Литопулос. На базата на тези тестове той ще предложи на старши треньора Александър Тодоров индивидуална програма за всеки един играч. Помощник-треньор на отбора остава Васил Христов.

За първи път пред ботевградската публика отборът на Балкан ще бъде представен на 20 септември. На тази дата от 19.00 часа в Арена Ботевград е първият мач от тристранния турнир с румънския Крайова. Третият участник в този турнир е тимът на Ямбол, с който нашите ще играят на 22 септември от 16.00 часа. А на 21 септември от 19.00 ч. е срещата между Крайова и Ямбол.

Първите си предсезонни контроли отборът на Балкан ще изиграе по време на едноседмичното си турне в Румъния. Първите два мача са в Крайова - на 13 септември с едноименния тим и на 14 септември със Стяуа. След което зелените ще отпътуват за Тимишоара, където на 15 септември ще срещнат по-силния от двата отбора от този град.

Последната им среща от румънското турне ще бъде на 17 септември при гостуването на Орадя, който е вицешампион на северната ни съседка.