Валентин Златев предвижда революционни промени в Лукойл

Собственикът на "студентите" смята да залага на школата на клуба

Добави в Svejo
Валентин Златев предвижда революционни промени в Лукойл
Източник: Булфото

Революционни промени ще настъпят в политиката на българския баскетболен шампион Лукойл Академик, разкри Валентин Златев.

Собственикът на клуба анонсира, че оттук нататък фокусът на внимание ще се измести от инвестирането в недоказани чужденци към развитието на юношеската школа на отбора.

"Български баскетбол с чужди състезатели няма да развиваме. По същия начин както няма да вдигнем нашето първенство, ако играем в различни лиги. Моята амбиция е да успеем да направим нашето първенство достойно. Това е най-важното.

Както виждате, ние не се опитваме да привличаме талантливите български състезатели, защото това ще отслаби другите отбори. Ще обърнем много сериозно внимание на детската школа, очевидно трябва да се промени формулата на работа", коментира Златев пред bTV.

На 14 декември на специална церемония в Правец Лукойл Академик ще извади от обръщение екипа с номер 15 на отказалия се през този сезон от баскетболната си кариера капитан на тима Тодор Стойков. А догодина ще бъде организиран и негов бенефис.

"Съперникът трябва да бъде от ранга на Тодор Стойков като капитан на националния отбор и шампиона на България, така че търсим. Може би ще се опитаме да направим изненада - да не е европейски отбор", каза Валентин Златев, намеквайки, че може да докара отбор от НБА за бенефиса на Стойков.

Добави в Svejo
Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
WebKBD

Коментари

  • 0 0
    #1 Stanislav Georgiev 19.11 | 11:56
    Малко приказки на кило ми се струва това което говори Валентин Златев.Ако Лукойл опита да играе с повече млади и български баскетболисти ще катастрофира още по-тежко е европейските турнири.Проблема на Лукойл е първо,че няма фенове за разлика от другите български отбори и че баскетбола за съжаление вече не е много популярен спорт в България.
    Напиши отговор