Феноменален Майкъл Харт стана Цар на забивките (СНИМКИ)

галерия:

снимка: SPORTA.BG

Майкъл Харт от Берое направи невиждано шоу в "Арена Армеец", след като с феноменални забивки грабна най-престижния индивидуален приз по време на Мача на звездите - този за най-атрактивен забивач за 2013.


Неговите забивки бяха просто уникални, а 3000 души в залата го подкрепяха неистово и го наградиха с мощни аплодисменти, когато прескочи 200-сантиметровия Уил Упкър и заби мощно.


Зад него се нареди Станимир Цонков, който защити българската чест във финала, а Тери Смит остана трети, след като не успя да изпълни невероятна забивка от три опита, но пък се разтанцува и показа ясно, че целта на всички е просто да се забавляват.


Станимир Марионов откри конкурса, като се опита на няколко пъти да забие с превъртане, а при третия си опит дори получи подкрепата на феновете, но отново не успя - първи участник, първо отпадане.


Тери Смит се пусна след него, като той използваше подкрепата на Маринкович, той опита да забие като вземе топка от ръката на гарда на Левски отново с превъртане на дясната ръка. Той успя от втория опит, а след това бе безгрешен - завъртане и забивка назад, както и с една ръка след пас в таблото - страхотно шоу на американеца.


След него не беше по скучно, след като Майкъл Харт показа страхотен тайминг във въздуха и заби мощно с две ръце, а след това направи и ала Картър, като се задържа на лакътя си за коша. Последната забивка беше не по-малко атрактивна - отново стил Винсанити той се засили към коша и с дясната си ръка с перфеткно движение заби в коша - максимална оценка от съдиите.


Николай Николов не успя да се запомни с нещо атрактивно, но Цонков показа на какво са способни българите, след като направи две страхотни забивки, оценени подобаващо от Жоро Младенов и компания.

 


Неманя Милошевич пък опита две бързи забивки, които нямаха атрактивността на предишните, но отново донесоха много заряд на публиката.


Така за финала се класираха Станислав Цонков, Тери Смит и безспорният лидер в първия кръг Майкъл Харт.


В така чакания финал пръв да забива получи право Тери Смит, но за съжаление той нито един път не успя да забие при може би най-трудната забивка във финала - пас в таблото, между краката и забивка. Все пак съдиите го върнаха и му дадоха да забие още веднъж и той се набра на коша.

 


Станислав Цонков обаче използва помощта на съотборник, който чукна в рамката на таблото, а той заби назад - уникално изпълнение, заслужило аплодисментите на 3000 в "Арена Армеец". Той опита и много трудна забивка, като трябваше да прескочи един от баскетболистите, а топката му беше подадена от Жоро Младенов - все пак 47 точки за Цонков.


Майкъл Харт обаче беше безспорният №1 на вечерта, след като прескочи един от съотборниците си в чуждестранния отбор - висок над 2 метра, и заби мощно, а след това довършпи конкуренцията с нови две прекрасни забивки - пълни 50 точки за Харт и титла за най-добър забивач.