Мемфис сломи Торонто и се доближи до лидера Портланд (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Стивън Къри се замеси в рядък скандал по време на мача на Голдън Стейт срещу Хюстън, спечелен от воините със 126:113, регистрирайки рекордната си 17-а поредна домакинска победа.

Къри се опита да вземе реванш от Тревър Ариса, който го блъсна в третата част, но беше удържан от съотборниците си. Съдиите дадоха технически фаул на Ариса, след като разгледаха ситуацията на видеозапис. Иначе Къри завърши мача с 22 точки и 10 асистенции, но още във втората четвърт Уориърс взеха солиден аванс, след като я спечелиха с 30:13.

В третата част Голдън Стейт поведе вече с 30 точки, преди резервите на гостите да намалят малко срещу резервите на Голдън Стейт. За гостите от Хюстън Джеймс Хардън завърши с 33 точки и с 6 асистенции.

Атланта постигна 14-а поредна победа и това е изравнен клубен рекорд след 110:91 над Индиана. Хоукс водят в Източната конференция с 35 победи и само 8 загуби. Де Мар Керъл и Джеф Тегуе вкараха по 17 точки всеки за успеха на домакините, а треньорът им Майк Буденхолцер си гарантира място на треньорската скамейка на Изтока в Мача на звездите през февруари. За статистиката това е и 28-а победа в последните 30 срещи на Атланта, които вероятно ще имат сериозно представителство при играчите в Мача на звездите. За Индиана Си Джей Милс беше най-полезен с 18 точки.

Портланд отстъпи със 113:118 при гостуването на Финикс и позволи на Мемфис да ги доближи максимално на лидерската позиция на Запад. Ерик Бледсо вкара 33 точки, а Слънцата изковаха успеха си след почивката. Айзея Джамар Томас вкара 27 за 7-ата поредна домакинска победа на отбора.

Портланд беше напред в резултата 2:22 минути преди края на мача, когато с тройка на Никълъс Батум поведе със 110:105. Но до края невероятна серия от 13:3 осигури победата на Финикс. Бледсо вкара 11 пъти от игрови ситуации и 10 пъти от наказателната линия. Мемфис вече има 30/12, на една победа от Портланд, заради победата над Торонто с 92:86. Марк Гасол завърши с 26 точки, а Зак Рандолф с 19 и 13 борби. Гризлис направиха серия от 13:3 в средата на четвъртата част, която им подпечата успеха.

Ню Орлиънс Пеликанс се наложиха над Лейкърс като домакин с 96:80. Антъни Дейвис вкара 29 точки, както и направи четири блокади пред собствения си кош за Пеликанс. Ерик Гордън добави 17 точки и подаде 10 асистенции. Звездата на гостите Кобе Брайънт се завърна на терена след получена от треньора Байрън Скот почивка. Наставникът реши да даде повече почивка на 36-годишния ветеран, който днес вкара 14 точки, като 4 пъти от игрови ситуации.