ЛеБрон с 26 точки за победа над Чикаго; Голдън Стейт и Атланта са начео (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

С изиграването на първите пет срещи от програмата на Националната баскетболна асоциация в понеделник, включваща 12 двубоя, сезонът в Лигата се преполови. Или с други думи това бяха първите 615 мача от всичките 1230 от редовния сезон. Начело в двете конференции остават Атланта и Голдън Стейт, които снощи записаха нови победи.

Пред собствена публика в Джорджия Атланта регистрира 13-та поредна победа, надигравайки Детройт с 93:82. Най-полезни за Хоукс бяха Пол Милсап и резервата Майк Скот, които вкараха по 20 точки, а доминиканският център Ал Хорфорд записа чудесните показатели от 14 точки, 6 борби и 7 асистенции.

За Детройт Грег Монро и Андре Дръмънд направиха много солиден мач, като и двамата завършиха с дабъл-дабъл. Монро вкара 16 точки и взе 20 борби, докато Дръмънд отбеляза 13 точки, към които прибави 18 овладени отскочили топки. Успехът позволи на Атланта да увеличи серията си на 27 победи в последните 29 мача. Общият актив на тима вече е 34 победи и 8 загуби, докато след поражението Детройт остана на десето място в Източната конференция с 16 спечелени и 26 загубени мача.

На Запад Голдън Стейт също продължи с впечатляващите резултати. У дома възпитаниците на треньора Стив Кър спечелиха със 122:79 срещу Денвър, като това бе трети пореден мач, в който Уориърс вкарват поне 120 точки. Срещата бе решена още преди почивката, която дойде при резултат 55:28 за домакините.

Това позволи и на двамата треньори - Стив Кър и Браян Шоу, да дадат минути на всички свои играчи, което доведе до това абсолютно всички 26 играчи от двата отбора да се запишат сред реализаторите. Все пак с основен принос за победата на Голдън Стейт бяха звездите Стеф Къри и Клей Томпсън, които вкараха 20 и 22 точки съответно.

За Денвър Тай Лоусън реализира 19 точки. В класирането в Западната конференция Голдън Стейт води с актив от 33 победи и 6 загуби, докато Денвър е на 11-о място с 18 успеха и 23 поражения и малки шансове за класиране за плейофите.

В може би най-чакания мач от програмата в НБА за понеделник отборът на Кливлънд записа трета поредна победа след 108:94 над Чикаго. Това бе втори успех срещу същия съперник за Кливлънд през сезона, като с основна роля бе ЛеБрон Джеймс, който вкара 26 точки.

Другите четирима съотборници на Джеймс от стартовата петица на тима също направиха много солиден мач. Джей Ар Смит вкара 20 точки, докато Кевин Лав, Тимофей Мозгов и Кайри Ървинг завършиха с дабъл-дабъли от 16 точки и 12 борби, 15 точки и 15 борби и 18 точки и 12 асистенции съответно.

За Чикаго, за които това бе втора поредна загуба и шеста в последните 10 мача, Джими Бътлър вкара 20 точки, докато лидерът на "биковете" Дерик Роуз остана с 18, посочва БТА. В класирането Чикаго и Кливлънд са съответно четвърти и пети в Източната конференция.

У дома в Тексас отборът на Хюстън записа лесен успех със 110:98 над Индиана. С основен принос за него бе Джеймс Хардън, който записа впечатляващите показатели от 45 точки, 7 асистенции и 4 откраднати топки. Дуайт Хауърд също направи солиден двубой, като вкара 14 точки, но взе и 17 борби.

За Индиана, които изпитват много сериозни трудности през сезона в отсъствието на трайно контузения си лидер Пол Джордж, с 23 точки завърши резервата Си Джей Майлс. Друг играч, влязъл от пейката - Доналд Слоун, добави 17. С победата Хюстън запази четвъртото си място в на Запад, докато Индиана е 11-о място на Изток.