След 24 години: Собственикът на Хюстън Рокетс продава клуба

снимка: БГНЕС/EPA

Собственикът на Хюстън Рокетс Лесли Алекзандър е взел решението да продаде клуба 24 години след като го закупи. Това обяви на пресконференция изпълнителният директор Тад Браун, който ще се занимава с целия процес по продажбата.

Дългото пътешествие на Алекзандър с "ракетите" започна през 1993 г., когато той купи клуба за 85 милиона долара. Отборът му донесе две поредни титли на НБА в първите му два сезона като собственик - през 1994 и 1995 г. Оттогава насам той прекарва повече от две десетилетия в опит да върне тима от Тексас на баскетболния връх. 

По негово време в отбора играха легенди на спорта като Яо Мин, Хакийм Олайджуон, Клайд Дракслър, Чарлс Баркли, Скоти Пипън, Трейси МакГрейди, Джеймс Хардън, а последната сключена сделка ще прати и Крис Пол в "Тойота сентър". 

"За мен бе истинска чест и наслада да притежавам Хюстън Рокетс през последните 24 години", сподели развълнуваният Алекзандър. "Имах възможността да наблюдавам истинско величие - играчи и треньори, влезли в Залата на славата. Хюстън бе мой дом. Феновете и цялата организация винаги ще имат специално място в сърцето ми. Взех това решение след много обмисляне, но съм сигурен, че играчите, треньорите и директорите ще се справят в мое отсъствие", заяви бизнесменът.