Лукойл Академик смени треньора си

Шампионът на България Лукойл Академик има нов старши треньор.
 
"Ръководството на клуба подписа едногодишен договор с известния израелски специалист Шарон Друкер, който ще поведе отбора в битките за класиране в групите на Шампионската лига на ФИБА, защита на титлата у нас и спечелване на купата на страната," се казва в съобщението от клуба.
 
"Лукойл Академик изказва дълбока благодарност към досегашния треньор Тони Дечев, чийто договор изтече. Ръководството на клуба оценява високо всеотдайната му работа в течение на 2 години и половина начело на тима."
 
Припомняме, че Друкер бе основен избор на БФБ за национален селекционер през миналата година, дори бе одобрен от Управителния съвет, след което се оказа, че няма да поведе България, пише bgbasket.com.
 
Шарон Друкер е роден през 1967 година. През 20-годишната си треньорска кариера е водил отборите на Макаби Раанана, Макаби Тел Авив, Апоел Йерусалим, Галил Гилбоа и Апоел Ришон ЛеЦион в родината си, Урал Грейт Перм в Русия, Лиетувос Ритас в Литва, Остенде в Белгия, Арис Солун в Гърция. Носител на УЛЕБ Къп с Апоел Йерусалим през 2004 г. Носител на купата в ЕвроЧалъндж с Урал Грейт през 2006 г. Шампион и носител на купата на Белгия с Остенде през 2007 и 2008 г. Носител на купата на Израел и четвъртфиналист в Евролигата с Макаби през 2010 г.