Скандал в баскетбола: Треньорът на Спартак (Плевен) сравни рефер с Робин Худ

снимка: фейсбук

Баскетболният Спартак (Плевен) загуби от Рилски спортист с 86:87 в Самоков в мач от 23 кръг в НБЛ. Гостите от Плевен са недоволни от съдията Мартин Хорозов, който отсъди нарушение на Константин Коев 1.7 секунди преди сирената при 86:85 в тяхна полза. Треньорът Александър Дяковски, който за първи път си позволява да коментира реферите, потърси трибуната на BBALL.BG, за да говори по случая.

“Един от господата в жълто днес се превърна в Робин Худ, като открадна от бедните и даде на богатите (всъщност наставникът се обърка, защото приказният герой граби от богатите, а не от бедните). Става въпрос за Мартин Хорозов, който свири последното нарушение на Константин Коев 1.7 секунди преди края. В Рилски спортист дори не разбраха какво е станало.

Отделно, Николай Стоянов бе отишъл да стреля наказателните удари. Домакините дори не знаеха кой е направил нарушението. Ние толкова ограбени не сме чувствали никога. Нашият отбор бе абсолютният победител, но този успех няма да бъде отразен в таблицата. Разочаровани сме, но сме с гордо вдигнати глави от играта си”, заяви Дяковски.