Изявите на Везенков с екипа на България вдигат акциите му в Барса

След като през миналия сезон Александър Везенков беше рядко използван в Барселона, това е напът да се промени през настоящата кампания. Каталунците следят изкъсо всички свои играчи по време на квалификациите за ЕвроБаскет, като безспорно един от най-добрите е Александър Везенков.

"Мундо депортиво" отделя специално внимание на представянето на крилото по време на двубоя срещу Косово, по време на който той се изправи директно срещу другото крило на Барселона - Джъстин Долман.

Както е известно, България се наложи със 105 на 84 точки, а Везенков завърши с най-голям коефициент на полезно действие - +35. Той вкара 18 точки, овладя 7 борби, даде 5 завършващи подавания, отне 5 топки и заби един чадър, показвайки изключително подобрена защита в сравнение с годините си в Арис.

Озаглавеният "Везенков победи Долман" материал отчита добрата игра на косоваря, но е насочен основно към подобрената игра на българското крило.

Утре България се изправя срещу Украйна в опит да бие с над 10 точки разлика, което ще значи успех в пресявките за Европейското по баскетбол. надеждите на България са свързани именно с Везенков, който ако с еразиграе може да отнесе украинците.