Българският спортен тотализатор направи подаръци на деца без родители

снимка: Булфото

Директорът на Районната дирекция на Българския спортен тотализатор /БСТ/ в Благоевград Светлин Бонев и служители на тотализатора посетиха дома за деца, лишени от родителски грижи "Свети Николай Мирликийски" в града и подариха на децата книги, шапки, тениски, шалове, футболни топки и филми на DVD носител.

 

Целта на инициативата за пореден път показва, че грижата за децата в неравностойно положение е един от най-важните приоритети и ангажимент на Българския спортен тотализатор в неговата социална политика, заявиха от дирекцията в Благоевград.

 

От името на БСТ децата бяха поздравени от Светлин Бонев, съобщава БТА.

 

"Българският спортен тотализатор е социално ангажирана организация, която освен подкрепата за българския спорт се стреми и без специален повод да не забравя за децата в неравностойно положение, каза той.

 

Напълно разбираме, че децата-сираци нямат толкова нужда от дрехи или филми, а от насърчаване, от напътствия в живота и развитие чрез спорт, образование, култура."

 

Децата благодариха за подаръците и изразиха желанието си да спортуват, да създадат приятелски взаимоотношения, които да са основани на уважение и безкористност и да бъдат възпитавани в духа на олимпийските ценности и идеали.