Турнир "Академик" за първи път ще се проведе в Добрич

Турнир "Академик" за първи път ще се проведе в Добрич София, 3 февруари (БТА). Най-старият турнир по лека атлетика в България "Академик" ще се проведе тази година за първи път извън София.

 

Това се налага заради затворената в очакване на ремонт зала "Фестивална". Така домакин на 43-то издание на турнира на 9 февруари ще бъде Добрич. Дисциплините са 15 (9 за мъже и 6 за жени), а началният час е 18,00 часа.

 

Досега заявки за участие са подали 86 атлети от България, сред които и националните състезатели Виктор Нинов (скок на височина), Инна Ефтимова (60 метра) и Николай Атанасов (скок на дължина).Очакват се и атлети от Македония, Сърбия и Румъния.

 

"С подкрепата от Министерството на физическото възпитание и спорта турнирът бе спасен тази година. Надявам се догодина най-старото атлетическо състезание на закрито да се състои в реновираната зала "Фестивална" в София и да има отново познатия си европейски имидж", заяви Христо Стоянов-Професора, главен организатор на турнира "Академик".

 

Освен турнир "Академик" Добрич ще приеме тази зима и всички държавни първенства в зала от вътрешния календар на БФЛА. На 8 и 9 февруари по програма ще се проведе държавното индивидуално първенство (ДИП) за юноши и девойки младша възраст и за момичета и момчета под 16 г.

 

На 10-11 февруари в Добрич ще се проведат ДИП за юноши и девойки старша възраст и мъже и жени. В залата в града се подготвят от началото на годината и националите ни по лека атлетика. Техният лагер в Добрич ще продължи до световното първенство по лека атлетика в зала в Истанбул (9-11 март 2012).