Свилен Нейков откри нова спортна площадка в Стара Загора

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри днес нова спортна площадка в двора на гимназия с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан" в Стара Загора, съобщиха от Община Стара Загора. На церемонията присъстваха депутатите Недялко Недялков, Нели Калнева и Живко Тодоров, както и други официални лица.

 

На откриването кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев благодари за новата придобивка. "Община Стара Загора усвои 85 милиона лева в различни проекти включително и от Европейските фондове за развитието на града. И новите средства в размер на 40 милиона лева, които предстои да бъдат вложени, са средства от разработени и защитени от Общината проекти.

 

Нито за миг Община Стара Загора не е спирала да подпомага и да финансира развитието на спорта, както чрез Спортния календар, така и със средства за поддръжка на спортни бази и обновяването им", каза на откриването проф. Танчев.

 

До края на годината ще бъдат открити още десет площадки със средства от Спортния тотализатор. Това обяви министър Свилен Нейков. От непотърсените печалби на тотото са заделени 5 милиона лева, които ще се вложат за развитие на училищния спорт, добави министърът.

 

Нейков припомни, че за развитието на спорта у нас ведомството му разполага с бюджет от 33.6 милиона лева. Една част от тях се разпределят за олимпийска подготовка, а друга - за програмите за развитие на физическото възпитание.

 

След церемонията на новата площадка започнаха срещите на 9 отбора от Стара Загора, членове на аматьорската лига футзал и на английската неделна лига.

 

Спортната площадка е изградена със средства на Спортния тотализатор в размер на 100 000 лева. Тя е модерно игрище за футбол с размери 40 на 18 метра, с изкуствена настилка, ново осветление и ограда.

 

С решение на Общински съвет-Стара Загора новата площадка се дава за безвъзмездно ползване от 2 години на СНЦ "Спортен клуб на глухите-Стара Загора".