Ваня Стамболова остана на шесто място във финала на 400 метра с препятствия (Видео)

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Ваня Стамболова се класира на шесто място във финала на 400 метра с препятствия на световното първенство по лека атлетика в Даегу, Южна Корея.

 

Ваня измина разстоянието за време от 54,23 секунди. Българката не успя да стартира добре, като бе с най-слабо време на реакция в старта. Въпреки това обаче - тя постигна най-доброто място за България от световни първенства на 400 метра с препятствия.



Световна шампионка стана Лашинда Димъс (САЩ) с време 52,47, което е и най-доброто време за сезона и се доближава само на 13 стотни от световния рекорд. Втора остана бившата вече световна и олимпийска шампионка Мелани Уокър (Ямайка) с време 52,73, което също е най-добро постижение за сезона.

 

С бронза се окичи рускинята  Наталия Антюх с време от 53,85. Извън медалите останаха Калийс Спенсър (Ямайка) и Анастастия Рабченюк (Русия) с времена съответно 54,01 и 54,18 секунди. След Ваня Стамболова се наредиха Сузана Хейнова (Чехия) и Елена Чуракова.

 

Така Ваня има от световни първенства един сребърен и един бронзов медал, но от шампионати само на закрито. Стамболова има европейска титла на 400 метра гладко бягане от европейското в Гьотеборг. Има и сребро от шампионата на Стария континет миналата година в Барселона.