Ивет Лалова се класира за финала на 100 метра в Даегу

галерия:

снимка: БТА

Чаровната българска спринтьорка Ивет Лалова се класира за финалите на 100 метра гладко бягане жени на Световното първенство по лека атлетика в Даегу, Южна Корея.

 

Лалова се класира на финала след като финишира на трето място с време от 11,23 секунди. За финалът се класират първите две във всяка от трите полуфинални серии плюс най-добрите две губещи времена. Най-бързата българка за първи път ще бяха във финал на такъв форум. Той ще се състои днес от 15:45 българско време.

 

Полуфиналната серия на Лалова, която бе последна, бе спечелена от бронзовата медалистка от последните две световни първенства Кармелита Джетър с време от 11,02. Втора бе Кели Ан Баптис (Тринидад).

 

Преди това в първата серия най-бърза бе сребърната медалистка от Олимпиадата в Пекин и световното в Берлин - Керън Стюарт (Ямайка) с време от 11,26, Маршевет Майерс (САЩ) остана втора и получи директно място за финалите.

 

Във втората най-силна серия ямайките доминираха напълно. Световната и олимпийска шампионка Шели Ан Фрейзър спечели с време от 11,04 секунди. Втора остана сънародничката й Вероника Кембъл с 11,06.