Ивет Лалова тръгва първа за Световното първенство в Даегу

галерия:

снимка: Булфото

Спринтьорката Ивет Лалова е първата българска състезателка, която ще замине за Даегу (Република Корея) за участие на Световното първенство по лека атлетика, предаде БТА. Тя ще лети за азиатската страна на 19 август (петък) в 15:10 часа с полет през Москва.

 

В 13:30 часа на терминал 2 на летище "София" Лалова ще бъде изпратена официално от Васил Христов, заместник-изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка, основен спонсор на Българска федерация лека атлетика (БФЛА), както и от екип от федерацията. Спринтьорката ще отговори на всички журналистически въпроси също в 13:30 часа на летище "София".

 

Лалова ще се състезава в бягането на 100 и на 200 метра на шампионата. Останалите български атлети летят за Даегу през следващата седмица.

 

Другата водеща българска спринтьорка Инна Ефтимова, която има покрит норматив за участие само на 100 метра, тръгва на 24 август в 19:15 часа с полет през Истанбул. Ден по-късно със същия полет за Дегу заминават Радослава Мавродиева (гюлле), Виктор Нинов (скок на височина) и Андриана Бънова (троен скок).

 

На 26 август отново от 19:15 часа през Истанбул лети една от големите надежди за призово класиране Ваня Стамболова (400 метра с препятствия). Последна за Даегу ще тръгне Венелина Венева-Матеева (скок на височина) на 28 август в 19:15 часа също с полет през Истанбул.