В Плевен започва националната обиколка на "Спортна панорама"

снимка: БТА

В Плевен започва националната обиколка на "Спортна панорама", която предоставя летни забавления със спорт и игри. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

 

Спортното събитие е било организирано за първи път в Гърция през 2004 г. Целта е чрез забавление да се популяризират спортните игри и духът, който те носят. Инициативата е спонсорирана от банкова институция.

 

Панорамата ще гостува в Плевен от 1 до 3 юли (от петък до неделя) на централния градски площад "Възраждане". След това ще бъде във Варна (8-10 юли, входът на Морската градина), в Бургас (15-17 юли, площад "Тройката") и в Пловдив (22-24 юли, площадът пред пощата), информира БТА.

 

В тези градове на площ от 1700-2000 кв. м. ще бъдат поставени спортни съоръжения за футбол, катерене, колоездене, бънджи скокове, детски бънджи трамплин, баскетбол, плейстейшън 3, джаги, боулинг; ще има симулатор на болид от Формула 1.

 

Инструктори ще разясняват правилата на спортовете и ще се грижат за безопасността на посетителите. Спортните активности ще бъдат придружени от забавления, подаръци и изненади за зрителите и участниците в игрите.

 

"Спортната панорама" ще бъде открита с официална церемония в Плевен на 1 юли от 19:00 часа на площад "Възраждане" от управителя на Alpha Bank Вангелис Литрас и кметът на Плевен Найден Зеленогорски. Часовете за посещение и участие са в петък от 19:00 до 22:00 ч., събота и неделя от 10:00 до 14:00 и от 18:00 до 22:00 ч.