Ваня Стамболова и Ивет Лалова с победи на Европейското отборно първенство

галерия:

Най-добрите лекоатлетки на България Ваня Стамболова и Ивет Лалова записаха победи за България в своите дисциплини на Европейското отборно първенство по лека атлетика - Втора група в Нови Сад (Сърбия).

 

Стамболова се представи отлично и измина разстоянието от 400 метра с препятствия за 53,70 секунди. Този резултат е само на две стотни от личния и национален рекорд на България. Стамболова бе безапелационна в бягането като второто място зае Сара Петерсен с 57,52, което с почти 4 секунди зад българката.

 

Малко след това и чаровната Ивет Лалова записа успех на 100 метра гладко бягане с време от 11,20 секунди. Успехът на Лалова бе напълно заслужен след като втора остана Лина Гринкикаите с 11,58.

 

По този начин двете лекоатлетки донесоха общо 16 точки на страната в отборното класиране. По-рано днес Анастас Папазов завърши четвърти в сектора за хвърляне на чук с личен рекорд от 61,38 м и взе пет точки за България.

 

Ана Иванова пък раздели третото място в овчарския скок с представителката на Естония Лемби Вахер с резултат от 3,85 метра. Иванова спечели 4,5 точки за България. Победителка стана представителката на домакините Йелена Радинович-Вашич с 4,05 метра. Стамболова ще бяга и по -късно на 400 метра гладко бягане.