Мерлин Арно с 3 златни медала и 1 сребърен в Измир

Бизнесдамата Мерлина Арнаудова продължава да жъне успехи и в леката атлетика. Световната шампионка за ветерани отново отвя конкуренцията – този път на Балканските игри в Измир, Турция,предава ПРофайл.

 

Арнаудова, която е известна още и като Мерлин Арно, завоюва четири медала – три златни и един сребърен. На първо място на почетната стълбица тя се качи в дисциплините – 100, 200 метра и на смесената щафета. Малко не и достигна на щафетата 4 по 100, където остана със среброто.

 

В Измир българката постави и рекорд в надпреварата на 100 метра, като завърши първа с време 13,44 сек. Тукашните медии не спират на цели страници да представят нашата победителка Арно, която се радва да специално внимание и отношение. Не престават да я спират на улицата и да искат автографи.

 

„Винаги е приятно, когато печелиш състезание и поставяш рекорд. Но лично за себе си, аз не съм напълно доволна от постигнатото. Бягането ми е около 12,60-12,70 секунди и в този период на годината, целта ми е да се подготвя за него“, коментира Арнаудова веднага след финалите в Измир.

 

Балканските игри в Измир са част от подготовката и за зимния календар. Следващата голяма цел на бизнесдамата е Европейското първенство в зала за ветерани, което ще се проведе в Сан Себастиан през март 2013-та година, допълват от ПРофайл. Там тя ще трябва да се справи с тежката конкуренция на състезателките от Русия и Германия.