Себастиан Коул ще посети СП по полумаратон в Каварна

снимка: БТА

Най-актуалният спортен ръководител в света Сър Себастиан Коул ще уважи с присъствието си 13-ото световно първенство по полумаратон в Каварна на 6 октомври.

 

Британецът, който беше шеф на организационният комитет на Игрите на 30-ата Олимпиада в Лондон, е потвърдил в телефонен разговор с президента на Българска федерация лека атлетника (БФЛА) Добромир Карамаринов, че с радост ще дойде в Каварна.

 

Точната дата на пристигане Коул, който е и олимпийски шампион, ще обяви след края на Параолимпиадата на 9 септември. Заради отличното провеждане на игрите в Лондон британецът е сочен за най-големият фаворит за поста на президент на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ), информира БТА.

 

Начело на най-голямата асоциация в света заради своите 214 страни членки е Ламин Диак. Президентът на световната атлетика също ще дойде в Каварна с екипа си. Гост на шампионата ще бъде и вицепрезидентът на ИААФ Сергей Бубка.

 

Световният рекордьор в овчарския скок и шеф на украинския олимпийски комитет ще посети след Каварна и базата за лека атлетика в Правец, който откри на 1 декември 2011-а. Участие в 13-ото световно по полумаратон вече са потвърдили атлети от 50 държави, сред които и 30 участници на маратона на олимпиадата в Лондон.

 

Наградният фонд на шампионата е 245 000 долара, като победителите при мъжете и жените ще си тръгнат с по 30 000 долара.