Ивет Лалова не успя да влезе във финала на 100 метра

снимка: БТА

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова не успя да се класира за финала на 100 метра гладко бягане на Олимпиадата в Лондон, след като завърши на шесто място в полуфиналната си серия.

 

Ивет не тръгна по най-добрия начин, като още от началото остана назад и до края така и не успя да навакса изоставането си. Европейската шампионка в дисциплината пробяга дистанцията за 11.31 секунди, което беше по-слабо от времето й в квалификационните серии - 11.06 сек., когато Лалова изравни най-доброто си постижение за сезона.

 

Първа в серията завърши олимпийската шампионка от Пекин 2008 Шели-Ан Фрейзър-Прайс (Ямайка) с 10.85 сек., а след нея финишира другата голяма фаворитка за златото - Алисън Феликс (САЩ) с време 10.94 сек. Трета с 11.00 сек. остана Кели-Ан Баптист от Тринидад и Тобаго.

 

За финала, който е от 23:55 часа българско време днес, се класират първите две състезателки от всяка една от трите полуфинални серии плюс още две атлетки, дали следващите най-добри времена.

 

Така мечтата на Ивет Лалова да се класира за финала на 100 метра не се осъществи, но българката ще има възможност да се реваншира във втората дисциплина, в която ще участва в Лондон - бягането на 200 метра.