Ивет Лалова се класира за финала на Европейското първенство

снимка: Guliver/Getty Images

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова се класира на финала на 100 метра на Европейското първенство по лека атлетика в Хелзинки.

 

Чаровната българка измина разстоянието за 11,22 секунди и спечели първата полуфинална серия на шампионата. Зрителите на олимпийския стадион видяха един страхотен старт на Лалова, която излезе начело в началото на бягането и до края поддържаше темпото си.

 

Така утре от 18:30 часа българско време Ивет Лалова ще бяга за европейската титла. По-рано днес българката спечели своята серия с време от 11,06 секунди, което бе най-доброто постижение в Европа за сезона.

 

По този начин Лалова се превръща в най-голямата фаворитка за златния медал в Хелзинки в най-атрактивната дисциплина. Втора в полуфиналната серия остана Олга Белкина (Русия) с 11,30 секунди. Трета се нареди литовката Лина Гринчикаите.

 

Другата ни представителка на 100 метра Габриела Лалева отпадна по-рано днес в сериите след като финишира на шеста позиция.

 

В другата полуфинална серия първа финишира Олеся Повх (Украйна) с 11,13 секунди. Втора остана Верена Зайлер (Германия) с 11,17 секунди.