Свилен Нейков направи първа копка на спортна зала в Златоград

снимка: МФВС

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и кметът на Златоград Мирослав Янчев направиха първа копка по проект "Реконструкция на спортен център, изграждане на обслужваща сграда и зала за спорт на закрито" в Златоград.

 

Проектът е финансиран по Програма за развитие на селските райони 2007/2013 г., Мярка 321 "Основни услуги на населението и икономиката в селските райони", информира БТА.

 

Модерното спортно съоръжение включва реконструиране на футболното игрище, поливна инсталация за него, изграждане на лекоатлетическа писта с четири пътеки, реконструкция на сектора със седалки за публиката, осветление, вътрешен паркинг и сграда за спорт на закрито.

 

Първото посещение на министър Нейков в Златоград бе през юни 2011 г., когато той официално откри многофункционална спортна площадка, с финансовото съдействие на МФВС.

 

След приключване на церемонията за стартиране на дългоочаквания градски стадион, министърът на физическото възпитание и спорта посети изградения покрит плувен басейн и спортната зала в ОУ "Васил Левски".

 

Приятна изненада за Нейков бяха монтираните в басейна стартови блокчета и разпределителни въжета за оформянето на пет коридора.