Министър Нейков инспектира реконструкцията на лекоатлетическата писта в Русе

галерия:

снимка: МФВС

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков инспектира вчера ремонта на лекоатлетическата писта на градския стадион в Русе. С близо половин милион лева МФВС подпомага реконструкцията и поставянето на изкуствено покритие на пистата и лекоатлетическия сектор на градския стадион в Русе. Крайният срок за предаването на обекта е 30 юни 2012 г.

 

Спортният министър вчера бе гост на голям спортен празник в града по повод Националната кампания "Аз обичам спорта" на МФВС.

 

По-късно през деня Свилен Нейков се срещна с ръководството на Спортно училище "Майор Атанас Узунов", което от тази година е с променен статут от общинско в държавно спортно училище.

 

На срещата министър Нейков обсъди с ръководството, преподавателите и треньорите най-наболелите проблеми, свързани със създаването на по-добри условия (организационни, финансови, материално-технически и кадрови) за провеждане на по-ефективен учебно-възпитателен и тренировъчен процес. Резултат, от което ще бъде по-добрата работа и възвръщането на престижа на училището като едно от най-елитните спортни училища в страната.

 

"Министерството на физическото възпитание и спорта искаме, когато спортните училища преминават от общински в държавни да си върнем приоритета на спорта в тях като учебният процес няма да бъде нарушаван. Ние търсим нов модел на работа за подобряване на спортната подготовка - да има двуразови тренировки, часовете по спортна подготовка да бъдат по 60 минути и да бъдат по 2 часа.

 

С ръководството на Община Русе ще направим всичко възможно да осигурим транспорта на учениците от залите до училище и интерната. Спортният интернат е друг наш приоритет. Общежитието, в което ще живеят учениците от спортното училище трябва да бъде прикрепено към него. Трябва да има добри условия за живот на учениците, така че родителите да са спокойни като записват децата си в тях.

 

От Русе са излезли много спортни имена в миналото. Чрез връщането престижа на спортното училище в града искаме да възстановим тази традиция и да се гордеем с постиженията на бъдещето спортно поколение русенчета. Това разбира се ще стане с помощта на учителите и треньорите, без които това е невъзможно", сподели на срещата министър Нейков.