Ивет Лалова остана втора на 200 метра в Дъблин

снимка: БТА

Ивет Лалова не можа да донесе нова победа на България на Европейското отборно първенство по лека атлетика, 1-ва лига, в Дъблин.

 

Българската чаровница завърши на второ място в спринта на 200 метра, главно заради ужасните условия за бягане и получения от нея крамп в самото начало на надпреварата.

 

Логично тя остана далеч от личното си постижение за сезона от 22.78 секунди.

 

Лалова финишира с време 23.85 секунди, а победителка стана румънката Анджела Морушану, която по принцип е специалистка на 400 метра гладко бягане и с препятствия. Тя спря хронометрите на 23.48 секунди, а трета с 23.88 завърши Моа Хеймер от Швеция.

 

Освен силния насрещен вятър - 1.4 м/сек, над стадион „Мортън" в ирландската столица се изсипа силен дъжд, който допълнително затруднява състезателите на Европейското първенство.

 

Все пак, Лалова донесе на България 11 точки за отборното класиране, които могат да се окажат много ценни за националния ни отбор в Дъблин, който се бори за оставане в 1-ва лига.

 

Преди началото на днешния втори ден на Европейското отборно първенство Лалова сподели, че резултатите не са важни, а само победите и натрупаните точки, за да не изпадне България в по-долна дивизия.

 

Веднага след бягането си на 200 метра Ивет заяви, че крампът е бил основната причина да не може да се добере до победата.