Дида спаси три дузпи и класира Гремио на полуфинал за Купата на Бразилия

снимка: gremio.net

Вратарят-ветеран Дида спаси три дузпи и помогна на Гремио да преодолее Коринтианс на четвъртфинала в турнира за Купата на Бразилия.

 

Редовното време и продълженията завършиха 0:0, както приключи и първата среща. След това започна изпълнението на дузпите, а Дида спаси решителната последна дузпа на бившия си съотборник в Милан - Алешандре Пато. Пато се засили и опита да бие леко и технично в центъра, но вратарят не се подлъга и улови топката.

 

"Очаквах изпълнението му в средата, просто го изчаках да го направи", заяви 40-годишният Дида относно удара на Пато, след който стана известен и крайният резултат 3:2 в полза на Гремио при 11-метровите изпълнения.

 

Освен на Пато, вратарят спаси удари на Еденилсон и на плеймейкъра Данило.

 

На полуфинала Гремио ще излезе срещу отбора на Атлетико Паранаензе, който се класира за първи път в историята си на полуфинал в турнира.

 

Атлетико Паранаензе удържа 0:0 на собствен терен срещу Интернасионал (Порто Алегре), а в първата среща завърши 1:1 и така отива на полуфинал по правилото за повече отбелязани голове на чужд терен, посочва БТА.

 

Въпреки сериозните фигури като Андрес Д'Алесандро, Диего Форлан и Инасио Скоко, отборът на Интернасионал не застраши по никакъв начин вратата на домакините от Парана.

 

Още една голяма звезда спира до тук в турнира. Това е холандският полузащитник Кларънс Зеедорф, който не успя да избута Ботафого. "Черно-белите" бяха разгромени с 0:4 пред 50 хиляди души на стадион "Маракана" от Фламенго, докато в първата среща беше постигнато равенство 1:1.

 

Нападателят Ернане заби хеттрик за Фла, който ще играе в следващия етап с победителя от двойката Васко да Гама - Гояш. Първата среща завърши 2:1 за Гояш, а тази нощ е реваншът в Рио де Жанейро.