Стойчев сред фаворитите за треньор на Полша?

снимка: trentinovolley.it

Един от най-реномираните клубни специалисти в цял свят - Радостин Стойчев, е едно от най-спряганите имена за нов селекционер на полския национален отбор.

 

Българинът, който постигна фурор с Тренто и завоюва всичко възможно на клубно ниво, и то няколко пъти, ще е треньор на Халкбанк през новия сезон, но това няма да му попречи да води Полша, ако пристигне оферта за него.

 

Причината името на Стойчев да се свързва с Курек и компания е представянето на тима по време на Евроволей 2013. "Дружина" полска отпадна още в плейофите, след като загуби драматично от България с 3:2.

 

Очаква се в близките няколко седмици от местната федерация да вземат решение и да уволнят Андреа Анастази, който се ползваше с голямо доверие, но на последните големи първенства той и възпитаниците му си навлякоха гнева на всички волейболни фенове.

 

Стойчев обаче не е главният фаворит за поста, най-вече заради отношенията му с част от играчите на отбора, и най-вече разпределителя Жигадло. Освен това Стойчев не остави кой знае какви впечатления начело на българския национален отбор по волейбол, след като си тръгна със скандал от тима.

 

Фаворит засега е Хю МакКъчан, който изведе САЩ до олимпийска титла през 2008 година. Друг споменаван специалист е Даниел Кастелани - човекът, донесъл златото на Полша от Евро 2009 година.