ВИДЕО и СНИМКИ: Атлетико разкри Реал в кошмарна нощ за "Бернабеу"

галерия:

снимка: БТА/AP

Реал Мадрид разгневи феновете на „Сантяго Бернабеу", след като бе категорично надигран и победен с 1:0 от градския опонент Атлетико (Мадрид) в дербито от 7-ия кръг на Примера дивисион.

 

Диего Коща реализира единственото попадение още в 10-ата минута и с 8-ия си гол в Ла Лига изпревари Лео Меси на върха в класацията на голмайсторите до момента през сезона.

 

„Дюшекчиите" създадоха по-чистите положения в срещата и могат да съжаляват, че не спечелиха с по-изразителен резултат.

 

Победата над „белия балет" е втора поредна след триумфа във финала за Купата на краля в края на миналия сезон, но на ниво Примера дивисион Атлетико прекъсна негативна поредица от цели 23 дербита без успех срещу „кралския клуб".

 

Поражението пък бе първо на „Бернабеу" от 35 мача насам за Реал Мадрид, които не бяха регистрирали загуба срещу Атлетико от 30-ти октомври 1999-та година.

 

След напрегнатия дуел „дюшекчиите" записаха 7-ми пореден успех в Ла Лига и 5-ти пореден като гост, които са клубни рекорди. Те вече имат 21 точки и отново се изравняват на върха в класирането с Барселона, които по-рано днес спечелиха с 2:0 визитата си на Алмерия.

 

Реал Мадрид ще трябва да се задоволи с третото място, като активът на тима остава 16 пункта и в неделя Виляреал (14 точки) може да измести „белия балет", ако спечели гостуването си на Бетис.

 

Пълното класиране в Ла Лига до момента можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК.

 

 

 

Гарет Бейл направи дебютно включване в мач на „Сантяго Бернабеу" през второто полувреме, след като в предишното домакинство на Хетафе се контузи на загрявката. Феновете обаче не запомниха играта му с нищо креативно, като и другите звезди в селекцията на Карло Анчелоти разочароваха.

 

Роналдо беше безличен и остана с 12 гола на сметката си през месец септември, като не успя да го направи най-продуктивната си част от календарна година. През октомври 2010-та CR7 се разписа 13 пъти във всички турнири.

 

Младокът Алваро Мората се появи в игра четвърт час преди края и за малкото си игрово време създаде повече положения, отколкото Бейл, Роналдо, Иско или Карим Бензема.

 

 

През първото полувреме Атлетико имаше по-чистите положения и съвсем заслужено се оттегли на почивката с предимство в резултата. Още в 10-ата минута Анхел ди Мария загуби топката в средата на собствената си половина, а Коке с великолепен пас между Пепе и Сами Кедира изведе Коща очи в очи с Диего Лопес. Нападателят на „дюшекчиите" не разочарова и хладнокръвно прати топката в мрежата за 0:1.

 

Реал пробва да отвърне на удара предимно чрез центрирания, а между 23-ата и 26-ата минута Карим Бензема на два пъти имаше шанс с глава да възстанови равенството. Първият му изстрел попадна право в ръцете на Тибо Куртоа, докато вторият беше по-опасен, но профуча на сантиметри от гредата.

 

 

В 28-ата минута обаче Атлетико трябваше да води с 2:0, след като центриране на Коке от корнер намери непокрития Тиаго на 5 метра от голлинията. Ударът с глава на португалския халф обаче мина над напречната греда.

 

В 41-ата минута Диего Лопес за пореден път показа нагледно защо иконата Икер Касияс продължава да седи на резервната скамейка. Стражът на Реал избави тима си от втори гол с изумително двойно спасяване от нищожна дистанция, първо при удар на Миранда, а след това и на Коща.

 

И след почивката кризата в креативен план в състава на Реал продължи - въпреки дебютното включване на Гарет Бейл в мач на „Бернабеу" първата чиста ситуация отново бе в актива на Атлетико.

 

 

Диего Коща беше изведен очи в очи с Лопес в 60-ата минута, но стреля по земя и стражът на домакините успя да отклони топката. Първото опасно положение на другата врата бе секунди по-късно, когато Роналдо получи шанс да изпълни пряк свободен удар пред границата на пеналтерията, но стреля нескопосано над гредата.

 

В 70-ата минута CR7 стреля коварно от 25 метра, а кълбото не бе укротено от Куртоа, като в разбъркването се стигна до далечен изстрел и на Лука Модрич, но отново встрани от целта.

 

Треньорът на „белия балет" Карло Анчелоти използва и последната си смяна, включвайки Алваро Мората за сметка на Иско. Поведението на домакините обаче не се промени, като Атлетико отново бе по-близо до гол в 81-ата минута. Тогава след продължително разбъркване в наказателното поле на „кралския клуб" Коке с красив изстрел нацели горната греда.

 

 

В крайна сметка Мората се превърна в най-добрия играч на Реал, защото създаде две чисти положения в заключителните мигове на двубоя, но сам ги пропиля и пропусна да се превърне в герой за тима си.

 


01by 57ouy