Венгер се врече на Арсенал: Искам да остана тук завинаги!

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че е готов да подпише нов договор с "топчиите" и да приключи с професионалната си кариера на "Емирейтс".


Французинът е начело на лондонския клуб от 1996 година насам, като въпреки много сезони без спечелен трофей, мажоритарният собственик на Арсенал Стан Крьонке изрази публично пълното си доверие към него.


Венгер отвърна на американския милиардер и му благодари за подкрепата, заявявайки, че е готов да обвърже бъдещето си с Арсенал. Настоящият контракт на Професора изтича през следващото лято, което и породи доста спекулации около поста.


"Чувствам се много поласкан от подкрепата на Стан Крьонке", заяви Венгер. "За мен е вот на доверие, че той смята така - че мога да помогна на отбора. Винаги съм получавал вяра от високите етажи на клуба, за което съм много благодарен. През тези 17 години имахме моменти на възходи и падение, но винаги е имало доверие към мен".


"Бих желал да остана тук завинаги, защото това ще ме направи безсмъртен! Обичам този клуб, като през годините отклоних много оферти", каза още Венгер.