Агентът на Божинов: Той не е приключил със Спортинг

Валери Божинов продължава да бъде футболист на португалския гранд Спортинг (Лисабон), въпреки че преди няколко дни в медиите из Европа се появи информация, че „лъвовете" са прекратили дисциплинарно контракта на бившия български национал.

 

Агентът на Божинов Джери Паломба увери, че няма никакво спиране на отношенията със Спортинг и че е изненадан от нашумелите напоследък твърдения.

 

„Първо трябва да подчертая, че договорът на Валери със Спортинг не е прекратен, той продължава да е футболист на клуба", заяви Паломба пред CalcioNews24.

 

"Не знам откъде се появиха подобни информации, но те са напълно грешни. Не мога да коментирам причините на Спортинг дори да си помислят, че могат да направят подобно нещо.

 

Валери е футболист на Спортинг и ще продължи да бъде такъв, докато не се намери разумно решение на ситуацията с него. Неговото желание е да продължи кариерата си в Италия, където се изгради като човек и като футболист.

 

Трябва да се срещнем с ръководителите на Спортинг и да намерим цивилизовано решение на проблемите си. Едва щом сме се разбрали с тях, можем да мислим за връщането му в Италия.

 

Не е вярно, че към Божинов има интерес от Лече и от Парма, аз поне не съм влизал в контакт с тези два клуба. Той е емоционално обвързан и с двата клуба, но няма нищо сериозно", поясни Паломба.

 

Sporta.bg припомня, че последният реален отбор на Божинов беше втородивизионният Виченца, който изпадна в Лега Про (трета дивизия), а през миналата зима игра под наем и във Верона.