Официално: Спортинг изрита Валери Божинов

Доскорошният български национал Валери Божинов официално остана без отбор, след като португалският гранд Спортниг (Лисабон) е разтрогнал договора на нападателя и той вече не е играч на "лъвовете".

 

Това беше обявено от клуба, като контрактът е прекъснат по вина на играча. Според ръководството на тима, причината е "неявяване на работа", тъй като Божинов изкара почти цяло лято в България.

 

Самият Божинов е заявил пред португалския "Рекорд", че той е бил в България заради заболяване на баща си. Той е категоричен, че шефовете на Спортинг знаят за ситуацията, но това не им е попречило за прекратяване на взаимоотношенията.

 

През 2011 година Божинов премина в Спортинг и надеждите към него бяха огромни, като той подписа за 5 години и общо над 10 милиона евро. Още преди полусезона обаче той беше изхвърлен от първия отбор, а след това се луташе между италиански отбори в Серия Б.

 

През това лято Божинов се надяваше отново да бъде отдаден под наем, като водеше подготовка с Локо (Сф) и чакаше обаждане от Италия. Единственият вариант пред него беше бившият му тим Парма, но "духовете" отказаха да платят трансферна сума.

 

Засега не се знае какъв е интересът към българина и ще заиграе ли той отново в Италия, или ще си търси ново поприще. Споменава се за интерес от Аржентина, но играчът е отказал категорично.