Вижте как изглежда уникалната база на Ботев (Пд) в Коматево (СНИМКИ)

галерия:

снимка: botevplovdiv.bg

Днес комисия по издаване на акт 16 направи инспекция на клубната база на Ботев (Пловдив) в Коматево. След огледа, членовете на комисията подписаха протокола, с който се издава акт 16, съобщиха от клуба.

 

Членовете бяха възхитени от видяното и сложиха подписа си върху протокола без нито една забележка. Очаква се следващата седмица да бъде издаден акт 16 на базата.

 

Базата на "жълто-черните" ще бъде с наименованието "Футболен комплекс Ботев 1912". Името вече е изписано на гърба на трибуната, откъм входа на Коматевско шосе.

 

Официалното откриване на комплекса ще бъде на 18-ти септември (сряда) от 11:00 ч. На събитието са поканени много гости, сред които са и членовете на Общинския съвет на Пловдив.

 

Във "Футболен комплекс Ботев 1912" са инвестирани над 8,5 млн. лв. върху 66 034 кв. метра. На ултрамодерното съоръжение ще се готвят представителният тим на "канарчетата" и всички формации от школата.

 

Комплексът включва 5 футболни терена с осветление, трибуна с 2000 седящи места, многофункционална спортна площадка, писта, пясъчник, възстановителен център с басейни и джакузита, хотелска част, ресторант, търговски център и паркинг.

 

На 23 септември пък ще бъде направена символичната първа копка на най-модерния футболен стадион в България като зад проекта също стои собственикът на Ботев Цветан Василев.

 

Междувременно стана ясно, че инвестицията в новото клубно съоръжение ще нарасне до 18,5 милиона лева, като стадионът ще може да приема мачове от полуфиналите в Шампионската лига.