Манолев оптимист: Отиваме в Италия за максимума, бием ли, 90% отиваме на Световно

снимка: БТА

Един от героите на България в квалификациите за Световното първенство през 2014 година в Бразилия - Станислав Манолев, продължава да е оптимист за предстоящия двубой срещу Италия.

 

Родните национали ще премерят сили с втория от Евро 2012 в петък вечер, като при победа България има реален шанс да се класира на първо място в квалификационната си група.

 

"Естествено, че продължаваме със самочувствие и увереност, готвим се доста сериозно. Това е почти най-важният ни мач за годината. Ако вземем три точки, на 80-90 процента се класираме за Световното.

 

"Не мисля, че мача Малта ще е по-труден. Първо отиваме в Италия да вземем максимума, после ще мислим за мача с Малта. Естествено, че има леко напрежение. Всички очакват много от нас, защото показахме много добри и игри. Трябва да затвърдим играта си и да вървим напред", сподели пред медиите Манолев и продължи със ситуацията си в клубния ПСВ.

 

"Имам доста добра психика и се настройвам положително за мачовете с националния отбор. Имам още една година в ПСВ, за съжаление се разминах с един-два отбора, но няма да казвам имената им.

 

"Ситуацията в отбора ми се отразява, игровата практика не може да се замени с тренировките, но играя с втория отбор, за да придобия игрова практика за националния тим.

 

"Дяков доста ме разпитва за ПСВ. Азах му някои неща, но това е. Сега, като се върна в Холандия, ще има разговори с ръководството. Има варианти, които ще обсъдим", каза още Манолев.