Шарапова отказа участие в US Open

снимка: БТА/AP

Приятелката на Григор Димитров Мария Шарапова няма да участва в Откритото първенство на САЩ по тенис US Open заради травма, обясни самата тя чрез официалния си акаунт във Фейсбук.

 

„Направих всичко възможно от Уимбълдън насам да се подготвя, но просто нямам достатъчно време", написа Маша на стената си в социалната мрежа.

 

„Направих толкова много изследвания, получих мнения от много специалисти и когато си направиш равносметка, рамото ми не е успяло да се възстанови напълно, затова отказвам участие на US Open.

 

Определено това не е лесно решение, защото това е един от любимите ми турнири, но в момента е правилното решение. Планирам да си почина следващите няколко седмици, за да мога нормално да се възстановя", сподели Шарапова.

 

Рускинята беше поставена под номер 3 в основната схема на US Open, като сега ще бъде изместена от следващата в йерархията Агниешка Радванска.

 

Шарапова спечели на твърдите кортове в САЩ през 2006-та година, а като цяло има 4 титли в турнири от Големия шлем.

 

Новината за отказването ѝ от последния голям турнир за 2013-та идва само няколко дни, след като рускинята безуспешно опита да смени името си на Шугарпова.

 

Гаджето на Шарапова - Григор Димитров - е 25-ти поставен в схемата на US Open, което означава, че още в 3-ия кръг може да играе срещу някого от топ 8 в световната ранглиста.