Тотнъм се активизира на пазара, взима Вилиан и Ламела

снимка: БТА/AP

Ръководството на Тотнъм сериозно се активизира в началото на седмицата на трансферния пазар и е пред финализиране на няколко сделки, съобщават на Острова.

 

Една от тях е тази за Вилиан от Анжи (Махачкала), за която се заговори още вчера. Бразилецът беше привлечен през миналата зима от Шахтьор, но руският клуб продава всичките си налични звезди, а "шпорите" реагираха бързо.

 

Въпреки че снощи Вилаш-Боаш отрече за оферта към бразилеца, днес ръководството на Анжи е приело оферта от близо 35 милиона паунда за офанзивния полузащитник и сега остава единствено двете страни да се договорят за личните условия на играча.

 

В същото време представители на италианския Рома са в Лондон, като те преговарят с Даниел Леви за правата на аржентинското крило. За два сезона с римските "вълци" Ламела показа много добра игра и в 66 мача има 21 гола и 12 асистенции.

 

Цената на крилото може да достигне до 25 милиона лири. Трансферните цели на Тотнъм не приключват с Ламела и Вилиан, като "шпорите" са набелязали и българския суперталант Тодор Неделев.

 

Активизирането на Тотнъм на пазара веднага беше свързано със сделката за Гарет Бейл, който се очаква в близките дни да се озове на "Сантяго Бернабеу" срещу 90 милиона евро и Фабио Коентрао.