Футболист на Славия обвинен в тежко убийство

снимка: Булфото

Футболистът на Славия Борислав Балджийски е обвинен за кървавото убийство пред казиното в столичния квартал "Красно село". 

 

На 6 август 36-годишният Петър Алексов  беше пребит до смърт малко преди полунощ. Тогава загиналият излязъл да подиша чист въздух пред игралната зала и бил нападнат от двама мъже, излезли от черен Opel Astra. 

 

От Столичната дирекция на полицията съобщават, че причината за побоя станал конфликт между жертвата и жената, която шофирала колата, от която излезли двамата нападатели. Тримата били от Ихтиман, където са били и арестувани по-късно.

 

Обвинения срещу жената и другия мъж не са повдигнати. 22-годишният футболист няма криминално досие. Смъртта на Алексов  е причинена от черепно-мозъчна травма. Тя вероятно е вследствие на удар на главата на починалия в бордюра. 

 

Според разказите на свидетели Алексов  е направил коментар за шофирането на дамата в колата, след което нейните придружители са започнали словесна хватка с подпийналия Петър Алексов. Тази хватка обаче преминава в юмручен бой и накрая Алексов най-вероятно пада на земята и си удря главата фатално в бордюра.


Кой е Борислав Балджийски?



Борислав Балджийски е роден на 12 октомври 1990 година в Ихтиман. Той е юноща на Левски и е смятан за един от добрите таланти в школата на отбора. Има един официален мач за мъжкия отбор на "сините". След това той преминава през отборите на Локо (Мездра), Несебър, Черноморец и в момента в Славия. От началото на настоящия сезон е играл във всички мачове за Славия. Балджийски е младежки национал на България с осем мача.